Biologisch graszaad, een innovatie voor de tuin

Biologisch graszaad, een innovatie voor de tuin

We mogen met gepaste bescheidenheid zeggen dat we best een beetje trots zijn op ons unieke graszaadproduct; biologisch graszaad. Naturegrass.nl biedt als enige in Nederland 100% biologisch graszaad voor jouw gazon.

Biologisch graszaad

Duurzaam tuinieren ook voor de Nederlandse tuinbezitters

Met biologisch graszaad kies je niet alleen ijzersterk en kwalitatief hoogwaardig graszaad voor het gazon, maar er zitten nog andere voordelen aan de keuze voor biologisch.

Als tuinbezitter help je namelijk mee om meer biodiversiteit in de tuin te krijgen. Iets wat hard nodig is, zo vertelde wij eerder. De bodem en het grondwater worden gezonder en dat komt de algehele biodiversiteit ten goede.

Daarnaast bestaat het materiaal van de verpakking voor 40% uit gerecyclede grasvezels. Want niet alleen de inhoud maar ook de verpakking is een belangrijk element in het verduurzamen van onze producten. Het productieproces hebben we zoveel mogelijk energieneutraal gemaakt met een minimum aan uitstoot. Tot slotte is de productie van het zaad in samenwerking met speciaal geselecteerde biologische boeren gegaan. Zij boeren op een duurzame, chemie-vrije en toekomstbestendige manier. Met recht kunnen we dus stellen dat Naturegrass met het biologische graszaad klaar is om de Nederlandse gazons te voorzien van het duurzaamste gras van Nederland.

Nieuwe generatie graszaad voor jou, wat betekent dat?

De ontwikkeling van het biologische graszaad is een jarenlang intensief proces van graszaadveredeling. In dit proces hebben we maar één ding voorop staan; duurzaamheid en kwaliteit. De zaden van het biologische zaad (net overigens overigens al het zaad in ons assortiment) zijn zeer goed getest en speciaal geselecteerd. Die eisen hebben we niet alleen zelf gesteld. Externe rassenautoriteiten uit meerdere Europese landen hebben het graszaad getest voordat het in onze webshop te verkrijgen is. Daarmee hebben we kwaliteitsnormen die hoger zijn dan de EU-normen. Dat betekent een gegarandeerde hoge kwaliteit graszaad voor jouw tuin. De kwaliteit van de kiemkracht en zuiverheid van het zaad zijn daarin belangrijke indicatoren. Een mengsel met een hogere kiemkracht en zuiverheid betekent onder andere;

  • Meer gekiemd graszaad in het gazon
  • Aanzienlijk minder onkruidzaden
  • Dichtere grasmat
  • Betere kwaliteit gras

Hoe maak je jouw tuin klimaatvriendelijker?

Biologisch graszaad is dus het zaad van nu en de toekomst. Ben je klaar om een nieuw gazon aan te leggen? Dan zijn dit in het kort de stappen die je kunt volgen. (Voor een uitgebreide uitleg voor het inzaaien van een gazon lees dan deze blog).

  1. Zorg ervoor dat de grond waar het gazon komt goed is voorbereid. Het is belangrijk dat de grond voldoende los is voor het graszaad om te kiemen.
  2. Maak het zaaibed zo egaal mogelijk. Dit voorkomt later kuilen in het gazon
  3. Zaai het zaad gelijkmatig. Bij grote stukken is een zaaikarretje aan te raden. Let ook op de wind. Bij harde wind zal het zaad niet alleen op het stuk grond terecht komen waar je het wilt.
  4. Zaai in twee rondes. De eerste keer horizontaal en de tweede keer diagonaal. Zo voorkom je kale plekken door niet ingezaaide stukken grond.
  5. Strooi na het zaaien van het graszaad ook organische meststoffen. Dit bevordert de groei van het gras als het eenmaal gekiemd is.

Heb je vragen over het inzaaien of onderhouden van het gazon? Neem dan gerust contact met ons op. Onze tuinspecialisten helpen je graag. Kijk ook eens op de FAQ pagina voor de meest gestelde vragen.