Naturegrass Nederland; kwaliteit en duurzaamheid voor de Nederlandse tuinen

Naturegrass Nederland; kwaliteit en duurzaamheid voor de Nederlandse tuinen

Het gras- en bloemenzaadje dat in de tuin gezaaid wordt is het eindproduct van een lang proces. Er gaat een hele wereld achter schuil. Een wereld van het kweken van het zaad, keuzes voor de juiste kwaliteit, het schoonmaken van het zaad en alle duurzame keuzes die tijdens dat proces gemaakt kunnen worden. Naturegrass is onderdeel van DSV Zaden Nederland. Eén van Nederlands grootste graszaadveredelaar. Elke dag maken we keuzes die gebaseerd zijn op twee pijlers; kwaliteit en duurzaamheid. Keuzes die via Naturegrass (hopelijk) leiden tot meer biodiversiteit in de Nederlandse tuinen.

Kweken en onderzoek

DSV Zaden Nederland besteed veel tijd aan het veredelen van grassen. Met vestigingen in 8 landen beschikken we over een internationaal netwerk vol met kennis, kunde, ervaring en duurzame productinnovatie. Met ruim 600 medewerkers in deze landen zijn we ‘leidend in kweken’. We denken groot maar handelen altijd heel direct. We proberen onze kennis over te dragen aan de diverse doelgroepen. Via onze gloednieuwe webshop staan we in direct contact met de Nederlandse tuinliefhebbers. Kwaliteit en kennis zijn daarin voor ons van cruciaal belang.

Kwaliteit en kennis

In onze kleinverpakkingen die via de webshop te koop zijn, zit graszaad dat direct bij de kweker (ons dus) vandaan komt. Veelal maken we daarbij gebruik van Nederlandse rassen. Die staan in Europa bekend als de beste die er zijn. Met trots (en ditmaal zonder gepaste bescheidenheid) kunnen we zeggen dat wij kampioen rassen kweken zijn. Rassen die bepalen wat de kwaliteit van het graszaadje is. En dat bepaalt weer de kwaliteit van het gazon of de mooie border vol bloemen.

De kennis die we daarvan hebben delen we graag met de tuinliefhebber. Want kennis delen vinden wij een belangrijk onderdeel van onze service. We staan door middel van het contactformulier op de website klaar om je te helpen met tuinvragen. Onze productspecialisten helpen uiteraard graag.

verschillende soorten gras

In een van onze eerdere blogs schreven we over de verschillende grassoorten voor het gazon. Steven Wiersema, DSV Sales & Productmanager vertelt hierover;

“Elke grassoort is anders en heeft bepaalde sterke eigenschappen. Zo staat Engels raaigras bekend om de uitstekende bespelingstolerantie, wortelt veldbeemd erg sterk en zijn roodzwenken extensief. Tijdens de veredeling is het doel om binnen de grassoorten steeds weer een beter en sterker ras te ontwikkelen met juist die eigenschappen die onze gebruikers helpen naar een beter resultaat. Doordat in dit proces vele duizenden grasveldjes getest, onderzocht en bemonsterd worden weten we bij NATUREGRASS als geen ander wat de potentie is van ons materiaal. Het gaat echter niet alleen om het veredelen van de beste rassen. Het gaat er uiteindelijk om hoe deze rassen samen presteren in een mengsel. Alle NATUREGRASS worden getest en gefinetuned voor deze bij u gezaaid worden. Op deze manier waarborgen wij dat u voor ieder gebruiksdoel het meest optimale mengsel bij ons kunt vinden”.

Het meeste geschikte gazonmengsel

Niet alle tuinen en gazons zijn hetzelfde. Ze vragen dus soms om een andere aanpak. Thijs Schoenmakers houdt zich voornamelijk bezig met de recreatiegrassen;

“Geen enkele tuin, en dus ook het gazon, is exact hetzelfde; dat kan komen door betreding, de ligging ervan of het gewenste beheer. Bij NATUREGRASS hebben wij in principe voor elke tuin een geschikt gazonmengsel. Zo hebben wij mengsels met meerdere soorten roodzwenkgrassen om juist de extra sierwaarde te genereren als deze gewenst is, maar ook een mengsel met o.a. hardzwenk voor de meer schaduwrijke plekken. Als het gaat om spelen en bespeelbaarheid dan bevatten de mengsels een hoger percentage Engels raaigras, deze soort zorgt voor een goed herstellingsvermogen na een potje ravotten of voetballen”.

Ons doel is om meer biodiversiteit en daarmee meer groen in de Nederlandse tuinen te krijgen. Door middel van onze kennis en kwaliteitsproducten hopen we daar een steentje aan bij te dragen. Aarzel niet om ons te benaderen voor advies. We staan voor je klaar.